Заполненный образец завещания с условием на украинском языке / Заповнений зразок заповіту з умовою для спадкоємця

У статті надається заповнений зразок заповіту спадкодавця з умовою для спадкоємця для того, щоб будь-який громадянин зміг самостійно написати заповіт з вимогою, який буде перевірено і оформлено нотаріусом.

Ст. 1242 Цивільного кодексу України (ЦКУ) вказує, що заповідач має право поставити факт прийняття спадщини в залежність від зазначеного ним обставини.

Які умови можна написати в заповіті?

Вимоги заповідача до спадкоємця повинні бути певними, правомірними, здійсненними, а саме:

1. Визначеність вимоги – заповідача потрібно чітко описувати дії, які повинна здійснити особа для отримання спадщини, або події, які повинні відбутися незалежно від дій спадкоємця.

2. Правомірність умови – визначається ч. 2 ст. 1242 ЦКУ (посилання вказано вище). Згідно 1242-й вимога заповідача, визначена у заповіті, є нікчемною, якщо вона протизаконна та аморальна.

3. Здійсненність вимоги – спадкоємець повинен мати можливість реально виконати умови заповідача або подія може реально здійснитися. Нотаріуси вказують, що в практичній нотаріальній роботі, здійсненність вимоги спадкодавця – поняття не юридичне, а в більшій мірі тільки суб’єктивне і оціночне.

Заповіт (зразок)

місто Сєвєродонецьк, Луганська область, Україна

дві тисячі вісімнадцятого року, серпня місяця, двадцять сьомого числа

Я, Коровкін Антон Андрійович, народився 1 вересня 1975 року в місті Харків, податковий номер 987654321, який проживає за адресою: місто Сєвєродонецьк, вулиця Свободи будинок 8, кв. 15, попередньо ознайомлений з правовими наслідками недодержання при оформленні заповіту вимог закону, усвідомлюючи значення своїх дій, перебуваючи при здоровому розумі та ясній пам’яті, діючи вільно, за відсутності будь-якого примусу, як психічного, так і фізичного, не обмежений в установленому порядку в дієздатності для укладення угоди, на випадок своєї смерті роблю таке розпорядження:

Завещание, условие, шаблон, образец, нотариус, наследник, завещатель 1. Все моє майно, яке до дня моєї смерті виявиться мені належить, у чому б таке ні полягало і де б воно не знаходилось, я заповідаю своїй дочці Коровкіної Маргариті Антонівні, яка народилася 8 березня 2010 року, яка мешкає в м Сєвєродонецьк, вул. Свободи будинок 8, кв. 15, за умови досягнення нею повноліття (18 років).

2. До досягнення повноліття моєю дочкою Коровкіної М. А. забезпечувати збереження спадщини довіряю своєму виконавцеві – дружині Коровкіної (дівоче Чорнобай) Надії Костянтинівні, яка народилася 24 серпня 1980 року, яка мешкає в м Сєвєродонецьк, вул. Свободи будинок 8, кв. 15.

Зміст статей 1234, 1 241, 1243, 1254 Цивільного кодексу України Коровкіну А. А. пояснено мною, нотаріусом Бобошко Володимиром Вікторовичем.

Заповіт прочитано вголос особисто Коровкіним А. А. і власноруч ним підписано в присутності нотаріуса Бобошко В. В. в будівлі Сєвєродонецької державної нотаріальної контори (м Сєвєродонецьк, вул. Набережна, будинок 44) о 13 годині 30 хвилин.

Заповіт на прохання заповідача Коровкина А. А. оформлено нотаріусом за допомогою загальноприйнятих технічних методів.

Заповіт оформлено в двох примірниках, один з яких залишається в справах державної нотаріальної контори, а другий виданий заповідачу.

Підпис Коровкін Антон Андрійович

Завещание, образец, условие, требование, завещатель, наследник, наследство Дві тисячі вісімнадцятого року, серпня місяця, двадцять сьомого числа заповіт Коровкина А. А. посвідчено мною, Бобошко В. В., державним нотаріусом Сєвєродонецької державної нотаріальної контори.

Заповіт записано мною, нотаріусом Бобошко В. В., зі слів заповідача Коровкина А. А.

Особистість заповідача встановлено, дієздатність його перевірено.

Зареєстровано в реєстрі за № 555/8/2018

Державний нотаріус Бобошко В. В.

Читайте практичную информацию для завещателей и наследников:




Рейтинг популярных товаров наших читателей

Загрузка...

Новость (статью) «Заполненный образец завещания с условием на украинском языке / Заповнений зразок заповіту з умовою для спадкоємця» подготовили журналисты издания Бизнес портал fdlx.com

Дата публикации: , последнее обновление страницы: 27.08.2018 17:02:18


Оставить комментарий:



Close sidebar