Як будуть отримувати пенсію працюючі пенсіонери в Україні? (оновлене роз’яснення Кабміну)

У статті обговорюється заява Мінсоцполітики про скасування пенсій працюючим пенсіонерам в 2018 – 2019 роках в результаті проведення пенсійної реформи.

*Цю статтю можна прочитати російською мовою >>>

Чи скасують пенсію працюючим пенсіонерам в Україні?

Людям похилого віку можна не хвилюватися розглядаючи дане питання. Мінсоцполітики на своєму офіційному сайті повідомило, що проведена Кабміном пенсійна реформа не передбачає дискримінацію працюючих пенсіонерів, необхідності вибору між пенсією і зарплатою немає.

Навпаки, на думку чиновників відомства, зміни викликані пенсійною реформою скасували всі обмеження з виплати зарплат працюючим пенсіонерам.

Іншими словами, пенсіонер має право отримувати зарплату і пенсію до тих пір, поки народні обранці не проголосують за чергове «покращення».

«Пенсійний питання» в цифрах

Зміни в законодавстві дозволили скасувати зменшення на 15% пенсійних виплат пенсіонерам, які продовжують працювати.

За даними ПФУ найбільші середні пенсії на 1 січня 2018 року зафіксовано:

  • в Києві – 3332 грн;
  • Донецька область – 3268 грн;
  • Луганська з 2986 грн;
  • Дніпропетровська – 2853 грн;
  • Запорізька – 2681 грн;
  • Харківська – 2530 грн;
  • Київська область – 2501 грн.

Робота, пенсіонер, нарахування, скасування, пенсія, розрахунок, підрахунок, закон, формула У ПФУ підрахували, що фактичний прожитковий мінімум для пенсіонера – 2772 грн. Всі, літні українці які отримують менше, опинилися за межею бідності. А це абсолютна більшість людей старше 60 років.

Коли і кому будуть підвищувати пенсії в Україні?

 У Пенсійному фонді повідомили, що в кінці 2018 року Кабміном будуть внесені зміни в законодавство для збільшення пенсійних виплат окремим категоріям громадян в 2019 році.

В першу чергу зміни торкнуться пенсіонерів які мають великий трудовий стаж.

За даними Мінсоцполітики, приблизно 3 млн пенсіонерів претендують на підвищення пенсій найближчим часом. Серед них колишні медпрацівники, колгоспники і, як не дивно, ті, українці, які частину зарплати отримували в конверті.

Приклад підвищення пенсії в Україні

Людям, які виконали вимоги щодо стажу (для чоловіків – 35 років, для жінок – 30 років), при досягненні 65 років повинні нараховувати як мінімум 40% мінімальної зарплати.

Виходячи з затвердженою Урядом «мінімалки» в 3723 грн працівники з великим стажем можуть претендувати на пенсію не менше 1490 грн, а при мінімальній зарплаті в 4200 грн, яку хочуть затвердити до 1 січня 2019 року, не менше 1680 грн.

Пенсіонер, робота, зарплата, пенсія, перерахунок, нарахування, стаж, вік Корисна інформація для пенсіонерів:




Рейтинг популярных товаров наших читателей

Загрузка...

Новость (статью) «Як будуть отримувати пенсію працюючі пенсіонери в Україні? (оновлене роз’яснення Кабміну)» подготовили журналисты издания Бизнес портал fdlx.com

Дата публикации: , последнее обновление страницы: 05.09.2018 08:50:18


Оставить комментарий:



Close sidebar