Образец искового заявления на алименты в твердой денежной сумме и процентах

В статье представлены два образца искового заявления о взыскании алиментов на ребенка. В примере наглядно показано, как написать иск в суд на выплату алиментов на ребенка в ситуации, когда родители официально развелись.

Обратим внимание, что в данном случае пример содержит два варианта иска на алименты:

  • в части от заработка (дохода);
  • в твердой денежной сумме.

Какой из нижеуказанных способов использовать решать истцу. Обычно, в твердой денежной сумме взыскиваются алименты тогда, когда ответчик не имеет постоянного дохода или часто меняет работу.

Образец искового заявления о взыскании алиментов на ребенка

До _(повне найменування)_ суду
м. ________ вул. ________

ПОЗИВАЧ: ПІБ повністю, дата народження, ІНН
місце реєстрації та проживання:
повна адреса та поштовий індекс,
номер та серія паспорту
засоби зв’язку.

ВІДПОВІДАЧ: ПІБ повністю, дата народження, ІНН
місце реєстрації та проживання:
повна адреса та поштовий індекс,
номер та серія паспорту
засоби зв’язку.

Отметим, что если адрес фактического проживания истца или ответчика отличаются от адреса прописки, то они указываются по отдельности. Таким образом стороны смогут вовремя получать корреспонденцию из суда.

ПОЗОВНА ЗАЯВА

про стягнення аліментних платежів на утримання дитини

__________ року я, ПІБ, ________ року народження, зареєструвала шлюб з відповідачем – ПІБ, ____ року народження, що підтверджується свідоцтвом про укладення шлюбу _(серія)_ № ____ від _____ , виданим відділом державної реєстрації актів цивільного стану по м. ____ міськрайонного управління юстиції ____ області, актовий запис № ____ .

Від шлюбу ми маємо неповнолітню дитину – ПІБ, ____ року народження.

Шлюб між нами розірвано _______ року.

Если брак между сторонами расторгнут, то обязательно указываем об этом и прилагаем копию соответствующего решения суда.

Дитина проживає разом зі мною, що підтверджується відповідною довідкою з місця проживання.

Відповідно до ст. 180 СК України: «Батьки зобов’язані утримувати дитину до досягнення нею повноліття». При цьому обоє батьків мають рівні зобов’язання по утриманню дитини. Але з ______ року відповідач перестав допомагати мені утримувати нашу неповнолітню дитину.

Обязательно нужно указать время, когда ответчик перестал оказывать материальную помощь ребенку.

Відповідно до ч. 3 ст. 181 СК України: «За рішенням суду кошти на утримання дитини (аліменти) призначаються в частці від доходу її матері, батька і (або) у твердій грошовій сумі».

Відповідач має можливість сплачувати кошти на утримання нашої спільної дитини, оскільки він працює в ТОВ «_____» на посаді _____ та має регулярний і стабільний заробіток у розмірі 2500 грн. (довідка з місця роботи відповідача).

Внимательно указываем о заработках ответчика: место работы, должность и размер заработной платы.

Хорошо будет, когда у истца получится приобщить к материалам дела справку о доходах ответчика. Если возникают трудности в ее получении, истцу нужно ходатайствовать о истребовании справки в организации, где работает ответчик.

Алименты, иск, суд, ребенок, образец, заявление В случае, когда ответчик не имеет постоянных доходов, безработный или работает без официального оформления — пишем об этом в иске на алименты и просим установить алименты в твердой денежной сумме.

Згідно ст. 184 СК України: «Суд за заявою одержувача визначає розмір аліментів у твердій грошовій сумі».

Відповідач має нерегулярний дохід, оскільки ______ (вказуємо причини). Тому, я вважаю, що аліменти повинні бути визначені у твердій грошовій сумі.

Відповідно до вимог Сімейного кодексу України (ст. 182-184), вирішуючи питання щодо розміру аліментів, суд повинен ураховувати: стан здоров’я, матеріальне становище дитини і платника аліментів; наявність в останнього інших неповнолітніх дітей, непрацездатних чоловіка, дружини, батьків, повнолітніх дочки, сина; інші обставини, що мають істотне значення.

Відповідач інших утриманців немає, він працездатний, його стан здоров’я дозволяє працювати, а тому вважаю він може сплачувати аліменти на утримання нашої неповнолітньої дитини.

Оскільки відповідач в добровільному порядку відмовився від надання матеріальної допомоги нашій дитині та ухиляється від обов’язку утримувати її до досягнення нею повноліття, я вимушена звернутися в суд з цією позовною заявою.

Відповідно до ст. 5 ЗУ «Про судовий збір»: «Від сплати судового збору під час розгляду справи в усіх судових інстанціях звільняються:

3) позивачі — у справах про стягнення аліментів, оплату додаткових витрат на дитину, стягнення неустойки (пені) за прострочення сплати аліментів, індексацію аліментів чи зміну способу їх стягнення».

На підставі вищевикладеного та керуючись ст.ст. 150, 180-184 СК України, ст.ст. 174, 175 ЦПК України, ЗУ «Про судовий збір», —

ПРОШУ:

Стягнути з відповідача — _______________ (ПІБ), _________ року народження, на користь __________ (ПІБ), ________ року народження, аліменти на утримання дитини ___________ (ПІБ), _______ року народження, в розмірі 1/4 частки з усіх видів заробітку (або у твердій грошовій сумі в розмірі ____ грн.), але не менше 50 відсотків прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку, щомісячно, починаючи стягнення з моменту подачі даної позовної заяви і до досягнення дитиною повноліття.
Додатки:

Копії свідоцтва про шлюб – 2 екз.
Копії свідоцтва про народження – 2 екз.
Довідка про склад сім’ї та її копія – 2 екз.
Копії паспорту – 2 екз.
Копії довідок при присвоєння ідентифікаційного номера – 2 екз.
Копії рішення суду про розірвання шлюбу — 2 екз.
Копія позовної заяви

«____»______________2018 р. __(підпис)__ ПІБ

Вышеперечисленный пакет документов необходимо предоставлять в двух экземплярах: для суда и ответчика (копии).

Практичная информация для алиментщиков:




Рейтинг популярных товаров наших читателей

Загрузка...

Новость (статью) «Образец искового заявления на алименты в твердой денежной сумме и процентах» подготовили журналисты издания Бизнес портал fdlx.com

Дата публикации: , последнее обновление страницы: 26.07.2019 20:47:35


Оставить комментарий:



Close sidebar