Як повернути гроші переведені помилково на карту банку або особистий рахунок? (Ст. 387 ЦКУ)

У статті розказано, що потрібно зробити, якщо гроші були переведені на неправильний особовий рахунок або номер банківської карти, вказана правова норма для усунення фінансової помилки.

*Статью можно прочитать на русском языке >>>

Помилка при перерахуванні грошей усувається відправником незалежно від характеру її виникнення (людського або технічного).

Для повернення переказу в першу чергу потрібно застосовувати Цивільний кодекс України (ст. 387 «Право власника на витребування майна з чужого незаконного володіння»).

Що робити, якщо гроші на картку (особовий рахунок) переведені іншій особі?

Українське законодавство передбачає два основні варіанти повернення переказаних грошей:

  • мирний (коли відправник пише повідомлення / лист / смс незаконному одержувачу коштів і пояснює ситуацію, що виникла, вказує свої банківські реквізити і просить повернути помилково отриману суму);
  • судовий (в даному випадку грошове питання вирішується за допомогою судового розгляду).

Перевод, перечисление, ошибка, возврат, деньги, финансы, банк, карточкаМирний варіант повернення грошей залежить від чесності та сумлінності одержувача.

Необхідно, знаючи платіжні реквізити отримувача, з’ясувати його адресу проживання, телефон, адресу сторінки в соцмережі і обговорити грошове питання.

Як правило, якщо людина, що стала випадково володарем коштів, не мала корисливих намірів гроші без проблем перераховуються відправнику який допустив помилку.

Якщо людина починає брехати, викручуватися, не йде на контакт «вибивати» гроші не можна, а необхідно відразу переходити до другого варіанту.

Судовий варіант повернення грошей завжди передбачає судову тяганину. Іноді питання в суді вирішується роками.

Два практичних кроку відправника платежу для повернення грошей переведених помилково на карту банку або особовий рахунок:

  1. Скласти грамотну позовну заяву (у випадку з великими сумами грошей краще звернутися до юриста).
  2. Подати позовну заяву про повернення платежу в суд.

Можна стверджувати, спостерігаючи за рішеннями суддів з даного питання, що з позитивним рішенням ніяких проблем виникнути не повинно. До позову важливо додати копії квитанцій, чеків, скріншоти листування з відповідачем і т. д.

Описана ситуація може виникнути у кожного, але не кожен хоче зайнятися виправленням фінансової помилки.

Банк, ошибка, платеж, счет, деньги, реквизиты, возвратРекомендуємо для читання статті:




Рейтинг популярных товаров наших читателей

Загрузка...

Новость (статью) «Як повернути гроші переведені помилково на карту банку або особистий рахунок? (Ст. 387 ЦКУ)» подготовили журналисты издания Бизнес портал fdlx.com

Дата публикации: , последнее обновление страницы: 03.09.2018 18:14:22


Оставить комментарий:



Close sidebar