Контактні лінзи: тенденції виробництва

За останні роки в індустрії засобів контактної корекції зору зроблено чимало відкриттів, адже дослідження проводилися одразу в трьох напрямках:

Контактні лінзи: тенденції виробництва

1) запобігання відчуття сторонніх предметів у очах;
2) нейтралізація токсикоз-алергічних реакцій на матеріали, з яких виготовляють контактні лінзи (скорочено – КЛ), чи на відкладення білків, ліпідів, що утворюються на поверхні виробу в процесі його носіння;
3) досягнення максимального рівня пропускання кисню до органів зору і вмісту вологи у виробах.

Кожен із виробників досяг у цій сфері своїх результатів.

Компанія Bausch & Lomb, наприклад, може похвалитися силікон-гідрогелевими лінзами Pure Vision2 HD. Характерна для них відмінна біологічна сумісність із тканинами ока чудово поєднується з високими оптичними показниками. Округлий край виробів дуже тонкий і майже повністю виключає тертя об рогову оболонку під час моргання. КЛ комфортні настільки, що надягаючи їх, одразу забуваєш, що в очах є сторонні предмети. Рівень газопроникнення – високий (130 одиниць), що дозволяє органам зору легко «дихати».

Цікавим напрацюванням Cooper Vision стали Biofinity – вироби планової заміни, виготовлені з силікон-гідрогелю. У цієї оптики дуже високий рівень пропускання кисню – 160 одиниць, вологи – 48%, модуль пружності – оптимальний. Щоб досягти таких показників, компанія використала матеріал «Комфілкон А». До речі, для людей із астигматизмом вона окремо розробила торичні контактні лінзи – Biofinity Toric. Їх можна придбати тут – http://www.linza.com.ua/uk/toric.

А от лінзи з силікон-гідрогелю від CIBA Vision Air Optix Aqua створені для користувачів, які віддають перевагу контактній оптиці місячної заміни. Вони мають високий рівень газопропускання – 138 одиниць. Під час виготовлення виробник застосував вдосконалену систему зволоження. Завдяки цьому модель стала більш комфортною в носінні і стійкою до різних відкладень.

Компанія ж Johnson & Johnson порадувала розробкою засобів контактної корекції зору Acuvue під назвою Oasys with Hydraclear Plus. Ці силікон-гідрогелеві КЛ зручні, добре зволожені, гладкі, чудово пропускають кисень (Dk/t дорівнює 147 одиницям). Настільки ж комфортні й фірмові вироби для одноразового використання 1-Day Acuvue Most for Astigmatism, для виготовлення яких застосована унікальна технологія Lacreon.

Звісно, на такі лінзи ціна http://www.linza.com.ua немала. Але, як показує практика, комфорт, який вони забезпечують, повністю компенсує витрачені кошти.




Рейтинг популярных товаров наших читателей

Загрузка...

Новость (статью) «Контактні лінзи: тенденції виробництва» подготовили журналисты издания Бизнес портал fdlx.com

Дата публикации: , последнее обновление страницы: 13.02.2017 13:45:27


Оставить комментарий:



Close sidebar