Призов до армії України: зміни, терміни осіннього і весняного набору, відповідальність за ухилення

В оновленій статті розглянуті всі нюанси призову в армію України, вказані терміни весняного і осіннього призову, відповідальність за ухилення від армійського призову на строкову службу, а також перераховані категорії призовників, які мають право на відстрочку в 2019 році.

*Цю статтю можна прочитати російською мовою >>>

В Україні двічі на рік проводиться набір на строкову військову службу, під час якої в ЗСУ забирають тисячі українських хлопців. Згідно ст. 65 Конституції і ч. 1 ст. 1 Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу» захист незалежності країни і її територіальної цілісності – почесний обов’язок українців.

Мета обов’язкової строкової служби – підготовка чоловіків до захисту своєї держави, забезпечення особовим складом ЗСУ, правоохоронних органів спецпризначення і Державної спецслужби транспорту, посадами, які комплектуються військовослужбовцями України.

Кого будуть призивати в армію України в 2019 році? Який вік призову в армію?

Призовник, армія, строковик, служба, ЗСУЗаконодавством України призовний вік для чоловіків на строкову службу в ЗСУ в 2019 році встановлено на рівні 20-27 років. Іншими словами, громадяни зазначеної вікової категорії, яких у військкоматі визнали придатними до стройової підготовки і не мають підстав для звільнення або відстрочки від служби в армії, зобов’язані пройти службу в рядах збройних сил.

17 підстав для відстрочки від призову на строкову військову службу (повний список)

Звернемо увагу, що до 2019 року в армію закликали юнаків у віці від 18 років. Громадяни з 18-річного віку мають право служити за контрактом. Наприклад, підписавши “військовий” 6-місячний контракт (короткостроковий) з ЗСУ.

Терміни строкової служби для українців визначені ст. 23 ЗУ «Про військовий обов’язок і військову службу»:

  • для призовників які не мають вищої освіти 18 місяців;
  • для призовників зі ступенем магістра або спеціаліста 12 місяців.

Які терміни проведення весняного та осіннього призову на строкову службу в 2019 році в Україні?

За військової традиції ще з радянських часів в Україні буде проведено дві хвилі закликів в ЗСУ – весняний та осінній. Період проведення призовної кампанії на строкову військову службу щорічно визначається указом президента країни. У 2019 році  глава держави встановив наступні дати призову:

  • весняний призов до ЗСУ військкомати проведуть з 1 квітня по 31 травня 2019 р .;
  • осінній призов в ЗСУ – з 1 жовтня по 31 грудня 2019 року.

Які зміни призову в армію України в 2019 році?

Президент України своїм указом має право в будь-який момент змінити терміни призовної кампанії. Відзначимо, що приймати новий закон для цього депутатами Верховної Ради не потрібно.

Українське законодавство також дозволяє главі держави оголошувати термінові, позачергові або додаткові заклики строковиків в ЗСУ.

Заклик, армія, строковик, дата, термін, армія, військкомат Зміни військового права щодо зменшення та збільшення віку призовників, поновлення строків початку і кінця призову, а також інші новини армійської служби, регулярно публікуються в Довіднику для призовників, учасників АТО, ООС і ветеранів війни в Україні.

Читати статтю далі >>> * матеріал готуватися до публікації

Додаткова корисна інформація в статті Грошові виплати при укладенні першого контракту з ЗСУ




Рейтинг популярных товаров наших читателей

Загрузка...

Новость (статью) «Призов до армії України: зміни, терміни осіннього і весняного набору, відповідальність за ухилення» подготовили журналисты издания Бизнес портал fdlx.com

Дата публикации: , последнее обновление страницы: 02.01.2019 00:13:46


Оставить комментарий:



Close sidebar