Бизнес-портал fdlx.com

5 речей, які потрібно враховувати перед купівлею планшета

Ринок планшетів стагнував довгий час, але лінійки iPad та Galaxy Tab показали, що портативні пристрої з великим екраном — універсальні та дозволяють робити практично все, що вміють ноутбуки. Якщо ви підбираєте новий гаджет, то можете бути здивовані величезній різноманітності пропозицій. Розповідаємо про п’ять важливих речей, з якими варто визначитися перед покупкою.

Оцініть бюджет

Пристрої пропонуються в різних цінових діапазонах. Те, скільки ви готові витратити на планшет, визначає його можливості, продуктивність, функції. Щоб не помилитися й вибрати збалансований варіант, рекомендуємо виписати характеристики від найбільш пріоритетних до найменш важливих. Ви зможете підібрати оптимальну модель у будь-якому ціновому діапазоні. Не забувайте моніторити акції, наприклад, зараз можна взяти планшет в Алло з приємними знижками.

Операційна система задає вектор

Друге, що потрібно вибрати — це ОС. На ринку є дві основні системи: iPadOS та Android. iPadOS — це ексклюзивне ПЗ для планшетів Apple, частина екосистеми компанії з усіма перевагами. Android — відкрита система для планшетів різних виробників. Вона дає більше свободи в налаштуванні інтерфейсу та підключенні аксесуарів. Радимо вибирати виходячи з потрібних вам застосунків, адже вони можуть бути недоступні для конкретної ОС.

Діагональ дисплея визначає багато чого

Розмір екрана — це не тільки про візуальний досвід, також він визначає габарити пристрою. Умовно можна поділити гаджети на три категорії:

Маленький планшет підійде тим, хто шукає компактний та легкий пристрій для читання, перегляду відео або ігор. Він легко поміститься в сумку чи кишеню, не заважатиме в поїздці. Середній — це баланс між зручністю та функціональністю. Тут досить великий екран для роботи та перегляду контенту, плюс, пристрій не займає весь простір рюкзака.

Великий планшет — більш автономна та легка заміна ноутбука. Широкий екран з високою роздільною здатністю покращує мультитаскінг, на такому дисплеї зручно малювати або редагувати фото та відео.

Яка потрібна продуктивність

Те, наскільки швидким буде пристрій, залежить від потужності процесора. У цьому випадку важлива частота — що вона вища, то краще. Для повсякденних завдань достатньо процесора з частотою 2 ГГц. Для оптимальної продуктивності потрібен чип на 2,5-2,8 ГГц. А найкращий досвід використання планшета надасть «камінь» із частотою вище 3 ГГц.

Вимоги до оперативної пам’яті

ОЗП — те, що дає змогу планшету запускати та зберігати застосунки у фоновому режимі. Чим більше оперативної пам’яті, тим швидше та стабільніше працює гаджет. Мінімальний обсяг оперативної пам’яті для планшета — 3-4 ГБ. Цього достатньо для простих завдань, таких як перегляд відео, читання або спілкування в соцмережах.

Оптимальний обсяг — 6–8 ГБ. Підходить для роботи в застосунках та іграх, багатозадачності та обробки великої кількості пам’яті. Понад 8 ГБ оперативної пам’яті — вибір для найвимогливіших завдань, як-от малювання, редагування фото та відео або запуск складних ігор.

Планшети — це пристрої майбутнього, які допоможуть вам реалізувати свої ідеї та цілі. Вони здатні на багато що, але тільки якщо вибрати відповідну під ваші завдання модель.