Як розтягнути зимове взуття

Красиві, зручні черевики, чобітки або півчобітки – це не тільки важливий елемент образу, але і те, завдяки чому холодну пору року вдається переносити максимально комфортно. Як правило, теплі моделі купуються не на один рік, тому дуже важливо вибрати вироби, що максимально підходять під розмір, ширину, повноту, підйом, а також інші фізіологічні особливості стопи. На жаль, не так вже й рідко люди опиняються в ситуації, коли нове і навіть ношене взуття виявляється затісним. А значить, з’являється необхідність в його розтягуванні.

Як розтягнути зимове взуття

Варто зауважити, що різні матеріали мають різну еластичність, але збільшити довжину більше, ніж на половину розміру, а ширину більше, ніж на розмір, навряд чи вийде. Щоб не зіпсувати черевики або чоботи, доведеться діяти дуже обережно. Підхід до розтягування залежить від того, з чого пошита та чи інша модель.

Як розтягнути зимове шкіряне взуття

Як іноземні моделі, так і багато яке зимове взуття українських виробників шиється з натуральної шкіри. Вона практична, повітропроникна, еластична, має красиву фактуру і при правильному догляді може похвалитися великим терміном експлуатації, так що придбання шкіряних виробів можна вважати у всіх сенсах правильним.

Трохи збільшити повноту, ширину і довжину взуття допоможе холод. Потрібно помістити всередину черевик, чобіт або півчобіток целофанові пакети (краще по 2 штуки для вірності), потім залити в них воду і міцно зав’язати. Після цього взуття ставиться в морозильну камеру на кілька годин (можна з вечора на всю ніч). Даний спосіб базується на тому, що замерзаючи, вода розширюється (збільшується в об’ємі) і попутно розтягує шкіру.

Можна діяти по-іншому: надіти на ноги 2, а краще 3 пари товстих шкарпеток, взутися, походити по квартирі або будинку хоча б півгодини (доведеться потерпіти незручність), потім включити фен і направити потік гарячого повітря на «проблемні» зони, що діставляють найбільше незручностей. Через півхвилини вимкніть фен і прогуляйтеся по будинку ще раз. Такі маніпуляції повторюються до тих пір, поки взуття не розтягнеться.

Як розтягнути зимове взуття із замші

Зимове взуття 2021 року шиється не тільки зі шкіри, але і з замші. Це другий за популярністю матеріал, який використовується у взуттєвому виробництві. Такі моделі виглядають дуже ефектно, хоча і потребують більш акуратного носіння, а також набагато ретельнішого догляду, ніж шкіряні.

Про те, який матеріал (а також підошва й утеплювач) для зимових черевик, чобіт або півчобіток все-таки кращий і практичніший, читайте тут.

Розтягувати замшеві моделі досить складно, але можливо. Для цього йде в хід гаряча пара. Потрібно потримати секунд 20-30 вироби над парою або обробити їх спеціальним пристроєм – відпарювачем (не підносити його ближче, ніж на 10 сантиметрів до взуттєвої поверхні). Після цього чоботи або черевички слід взути і трохи походити в них по дому.

Як варіант, можна зволожити взуття, обприскавши його водою за допомогою пульверизатора, після чого прогріти феном, взути на товсті шкарпетки і походити вдома приблизно півгодини. Далі вироби знімаються і залишаються на 8 годин.

Як розтягнути зимове взуття з нубука

Крім шкіряних і замшевих виробів у магазинах продаються моделі з нубуку. В цілому, зимове взуття оптом представлене в досить великому асортименті, причому, всі 3 його категорії користуються однаково високим попитом. Це означає, що корисно знати про те, як розтягувати вироби, пошиті з нубуку.

Оскільки це натуральний матеріал, він досить еластичний. Правда, хутряна внутрішня поверхня виключає розпорошення спеціальних розтягуючих речовин (продаються у взуттєвих магазинах і магазинах побутової хімії) на устілку або всередину черевик або чобіт. Все, що залишається, це вибрати хімічний “розтягувач” без масел і жиру. Ідеально купити те, що спеціально призначене для нубуку (або хоча б універсальне). Досить обробити ним зовні зимову модель, потім трохи поносити її у будинку.

Необхідність в розтягуванні голені зустрічається не так часто. Для цього йдуть в хід ті ж способи, які застосовуються для зміни розмірів миску, заднику й зони підйому ноги. Відповідний метод вибирається в залежності від матеріалу, з якого зроблена голінь.

Висновок

До вибору взуття потрібен відповідальний підхід. Варто досить уважно прислухатися до себе і бути об’єктивним, визначаючи, наскільки зручні ті чи інші черевики, чоботи або півчобітки.

Важливий аспект вибору зимової взуттєвої моделі – підошва. Про те, як підібрати черевики або чобітки з не слизькою основою, читайте в блозі про взуття.

Якщо виявилася тісною нова, не ношена модель, її краще повернути в магазин. У всіх інших випадках взуття доведеться розтягувати. Проблема в тому, що результат даного процесу не можна точно спрогнозувати, до того ж, є ризик зіпсувати або пошкодити взуття. Але якщо вирішено зробити вироби зручними для носіння, дійте обережно і не поспішайте, тоді є всі шанси успішно розтягнути зимові черевики або чоботи.




Рейтинг популярных товаров наших читателей

Загрузка...

Новость (статью) «Як розтягнути зимове взуття» подготовили журналисты издания Бизнес портал fdlx.com

Дата публикации: , последнее обновление страницы: 19.01.2021 01:51:32

Темы:

Оставить комментарий:



Close sidebar