Навчання в ВУЗах Словаччини

Сучасне життя стрімко змінюється, щоб бути фаховим спеціалістом, потрібно отримати сучасну освіту і постійно вдосконалюватись. На освітньому ринку в останні десятиліття відбуваються серйозні зміни все більше випускників прагнуть продовжувати навчання в іноземних ВУЗах. Українськи студенти в університетах Німеччини, Польщі, Чехії, США давно перестали когось дивувати.

Навчання в ВУЗах Словаччини

Але в останні роки все більше українських випускників шкіл і бакалаврів вибирають університети Словаччини для навчання. Як показує практика, словацькі ВУЗи мають багато переваг не тільки порівняно з українськими навчальними закладами, вони багато в чому виграють у університетів Польщі, Чехії.

Більшість університетів Словаччини — державні і мають багату історію. Рівень навчання в них не гірший ніж в Німеччині, Нідерландах чи в інших європейських країнах. Словацькі ВУЗі зобов’язані відповідати стандартам ENQA, як і інші навчальні заклади ЕС. В той же час навчання в Словаччині має безумовні переваги для українців.

Словацька мова відрізняється від української лише на 34%. Найбільша складність при її вивченні – це звикнути до латиниці.

Чому варто вчитись в університетах Словаччині?

Перш за все — це мова, вона дуже подібна до української. Вивчити словацьку набагато легше ніж німецьку і навіть польську. До того ж, якщо стати учасником програми Free Student, можна буде попередньо вивчити мову на мовних курсах і отримати сертифікат, що підтвердить її знання.

Навчання в словацьких університетах безкоштовне для українців. Більшість університетів в програмі Free Student мають державну форму власності.

Рівень викладання і матеріальна база університетів відповідає сучасним вимогам і дає можливість отримати якісну освіту і диплом європейського університету, який визнають в ЕС, США, Канаді, Австралії і Україні. Освіта практико-орієнтована.

Студенти, які відмінно навчаються отримують стипендію. Також успішні студенти мають змогу стажуватися і продовжувати навчання в інших європейських університетах.

На відміну від умов проживання для студентів в більшості країн ЕС, в Словаччині вони мають право на офіційне працевлаштування. Це дозволить отримати практичний досвід роботи по спеціальності ще під час роботи.

Для вступу в університети Словаччини не потрібні результати ЗНО. Також абітурієнти з України не здають вступних іспитів.

Українськи студенти гарантовано забезпечуються місцем в гуртожитку.

Програма Free Student

Полегшити собі шлях до європейської освіти можна за допомогою програми Free Student. Її учасники отримують:

  • Повний консультаційно-юридичний супровід
  • Можливість особисто оглянути ВУЗи Словаччини
  • Допомогу в виготовленні дозволу на проживання
  • Можливість вступити на одну з 80-ти спеціальностей без вступних іспитів чи тестів.
  • Допомогу в вивчені словацької мови.



Рейтинг популярных товаров наших читателей

Загрузка...

Новость (статью) «Навчання в ВУЗах Словаччини» подготовили журналисты издания Бизнес портал fdlx.com

Дата публикации: , последнее обновление страницы: 24.01.2021 21:57:13


Оставить комментарий:



Close sidebar