Як купити якісний теплообмінник: 5 найважливіших порад

Що таке теплообмінник?

У будь-якій гідравлічній системі, що використовується у спецтехніці, робоча рідина – олія. У процесі роботи елементи гідроприводу і робоча рідина піддаються нагріву. Як відомо, нагрівання змінює властивості олії.

Як купити якісний теплообмінник: 5 найважливіших порад

Для того, щоб у гідроприводі олія не перевищувала діапазон температури (50–90°C), його потрібно охолоджувати. Саме для цього і використовують гідравлічний теплообмінник або маслоохолоджувач.

Теплообмінником або маслоохолоджувачем називається пристрій, за допомогою якого з робочої рідини відводиться тепло повітрям, що нагнітається, або охолоджувальною рідиною. Тобто головна функція теплообмінника – здійснювати процес обміну теплом між двома середовищами.

Як вибрати якісний теплообмінник?

Обираючи теплообмінник, експерти радять насамперед визначитись, де конкретно цей агрегат використовуватиметься. В гідросистемі протилежністю охолоджувача є нагрівальний тен, який робить зворотню операцію – нагріває рідину. Це можливо при запуску системи в умовах пониженої температури.

Щоб не помилитися у виборі теплообмінника, варто звернути увагу на такі характеристики:

  1. Товщина пластин. Собівартість пристрою напряму залежить від товщини пластин – так зменшується витрата металу. А через зниження ваги збільшується тепловіддача. Проте варто зазначити, що теплообмінник із тонкими пластинами не прослужить довго, бо чим тонші пластини, тим менше ресурс.
  2. Тиск теплообмінника. Робочий тиск прямо пропорційний товщині пластин. Тому обов’язково враховуйте цей показник, щоб придбати теплообмінник, що найкраще вам підійде.
  3. Коефіцієнт теплопередачі. Цей параметр показує, який об’єм тепла здатен передати пристрій за певний проміжок часу з більш нагрітого середовища в менш нагріте. Чим вищий коефіцієнт, тим теплообмінник ефективніший.
  4. Запас. Стандартний запас поверхні – близько 10 %. З часом через недогрів, забруднення на пластинах та інші фактори знижується потужність. Щоб це зменшення не стало критичним, потрібно підстрахування у вигляді запасу. Він не має бути нульовим.
  5. Втрата тиску. Наприклад, різниця у вартості теплообмінників потужністю 1500 кВт з показником падіння тиску на 30 % кПа і 50 % кПа становить всього 20 %. Це досить переконливий привід брати дешевший. Хоча така економія не виправдана, адже інвестиція в прилад з дорожчого сегменту виправдає себе протягом всього строку експлуатації.

Цікавить ціна на теплообмінник? Ласкаво просимо до інтернет-магазину Моторімпекс. Зателефонуйте нам у зручний час і наші менеджери проконсультують вас і допоможуть правильно обрати та купити теплообмінник та інше обладнання.




Рейтинг популярных товаров наших читателей

Загрузка...

Новость (статью) «Як купити якісний теплообмінник: 5 найважливіших порад» подготовили журналисты издания Бизнес портал fdlx.com

Дата публикации: , последнее обновление страницы: 23.02.2023 12:51:13


Оставить комментарий:



Close sidebar