Як вибрати інвертор для дому

У зв’язку з постійними відключеннями електроенергії споживачі все частіше звертаються до теми можливих альтернативних джерел. Для домашньої мережі не обов’язково купляти дорогі генератори, які до того ж немає місця де встановити, якщо ви мешкаєте у багатоповерховому будинку. Альтернативою в такому випадку буде інвертор, найкращі з яких можна знайти на сайті PREL.PROM.UA.

Як вибрати інвертор для дому

Інвертор – перетворювач напруги, який завдяки силовим транзисторам здатен перетворити постійний струм 12-24В на змінний струм 220В.

Які бувають інвертори

  1. Зварювальний – використовується для зварювання металів. Працює за принципом перетворення змінної енергії в постійну, і далі в високочастотну 200 кГц.
  2. Для сонячних батарей – перетворює постійний струм від сонячних панелей на змінний струм 220В для живлення побутової електромережі.
  3. Автомобільні – живляться з електромережі автомобіля, та перетворюють її на 220В. Дуже зручний пристрій для авто – подорожі та кемпінгу.
  4. Домашні – це пристрій, який забезмечує роботу побутових приладів та наявність світла у разі відключення електроенергії.

Різновиди інверторів для дому за потужністю

Перед тим як вибрати інвертор напруги, потрібно порахувати, яка вихідна напруга потрібна. Для цього потрібно скласти усі показники споживання усіх приладів, які ви підключите одночасно до мережі. До отриманого результату додаємо ще 30% і маємо потужність, яку повинен видавати інвертор.

Вимоги для необхідної напруги

Якщо ви вирішили купувати потужний інвертор, то до нього потрібен відповідний акумулятор, можна забезпечити потужність, під’єднавши декілька акумуляторів паралельно. Крім того, для багатьох побутових приладів коливання напруги більш як 10% стануть критичними, тому краще обирати інвертор с функцією стабілізатора.

Тип хвилі вихідного сигналу

Синусоїдальний тип вихідного сигналу дозволить під’єднати будь-яку техніку. Інвертор, який видає модифікований сигнал можуть не підійти до живлення компресорів, насосів та інших приладів, х трансформаторними блоками живлення. Але побутова техніка працюватиме на будь-якому пристрої.

Переваги автоматичних інверторів для дому

Що таке інвертор напруги з автоматичним запуском? Це такий же інвертор для дома, але в нього є  функція автоматичного включення при втраті напруги у мережі. До моменту включення вся система знаходиться на підзарядці, для чого в інверторі є вбудований зарядний пристрій. Такі пристрої мають чисту синусоїду, тому можна від них живити будь-яку техніку.




Рейтинг популярных товаров наших читателей

Загрузка...

Новость (статью) «Як вибрати інвертор для дому» подготовили журналисты издания Бизнес портал fdlx.com

Дата публикации: , последнее обновление страницы: 27.02.2023 21:15:50


Оставить комментарий:



Close sidebar