5 речей, які потрібно враховувати перед купівлею планшета

Ринок планшетів стагнував довгий час, але лінійки iPad та Galaxy Tab показали, що портативні пристрої з великим екраном — універсальні та дозволяють робити практично все, що вміють ноутбуки. Якщо ви підбираєте новий гаджет, то можете бути здивовані величезній різноманітності пропозицій. Розповідаємо про п’ять важливих речей, з якими варто визначитися перед покупкою.

5 речей, які потрібно враховувати перед купівлею планшета

Оцініть бюджет

Пристрої пропонуються в різних цінових діапазонах. Те, скільки ви готові витратити на планшет, визначає його можливості, продуктивність, функції. Щоб не помилитися й вибрати збалансований варіант, рекомендуємо виписати характеристики від найбільш пріоритетних до найменш важливих. Ви зможете підібрати оптимальну модель у будь-якому ціновому діапазоні. Не забувайте моніторити акції, наприклад, зараз можна взяти планшет в Алло з приємними знижками.

Операційна система задає вектор

Друге, що потрібно вибрати — це ОС. На ринку є дві основні системи: iPadOS та Android. iPadOS — це ексклюзивне ПЗ для планшетів Apple, частина екосистеми компанії з усіма перевагами. Android — відкрита система для планшетів різних виробників. Вона дає більше свободи в налаштуванні інтерфейсу та підключенні аксесуарів. Радимо вибирати виходячи з потрібних вам застосунків, адже вони можуть бути недоступні для конкретної ОС.

Діагональ дисплея визначає багато чого

Розмір екрана — це не тільки про візуальний досвід, також він визначає габарити пристрою. Умовно можна поділити гаджети на три категорії:

  • маленькі — 7-9 дюймів;
  • середні — 10 дюймів;
  • великі — 11–13 дюймів.

Маленький планшет підійде тим, хто шукає компактний та легкий пристрій для читання, перегляду відео або ігор. Він легко поміститься в сумку чи кишеню, не заважатиме в поїздці. Середній — це баланс між зручністю та функціональністю. Тут досить великий екран для роботи та перегляду контенту, плюс, пристрій не займає весь простір рюкзака.

Великий планшет — більш автономна та легка заміна ноутбука. Широкий екран з високою роздільною здатністю покращує мультитаскінг, на такому дисплеї зручно малювати або редагувати фото та відео.

Яка потрібна продуктивність

Те, наскільки швидким буде пристрій, залежить від потужності процесора. У цьому випадку важлива частота — що вона вища, то краще. Для повсякденних завдань достатньо процесора з частотою 2 ГГц. Для оптимальної продуктивності потрібен чип на 2,5-2,8 ГГц. А найкращий досвід використання планшета надасть «камінь» із частотою вище 3 ГГц.

Вимоги до оперативної пам’яті

ОЗП — те, що дає змогу планшету запускати та зберігати застосунки у фоновому режимі. Чим більше оперативної пам’яті, тим швидше та стабільніше працює гаджет. Мінімальний обсяг оперативної пам’яті для планшета — 3-4 ГБ. Цього достатньо для простих завдань, таких як перегляд відео, читання або спілкування в соцмережах.

Оптимальний обсяг — 6–8 ГБ. Підходить для роботи в застосунках та іграх, багатозадачності та обробки великої кількості пам’яті. Понад 8 ГБ оперативної пам’яті — вибір для найвимогливіших завдань, як-от малювання, редагування фото та відео або запуск складних ігор.

Планшети — це пристрої майбутнього, які допоможуть вам реалізувати свої ідеї та цілі. Вони здатні на багато що, але тільки якщо вибрати відповідну під ваші завдання модель.




Рейтинг популярных товаров наших читателей

Загрузка...

Новость (статью) «5 речей, які потрібно враховувати перед купівлею планшета» подготовили журналисты издания Бизнес портал fdlx.com

Дата публикации: , последнее обновление страницы: 27.04.2023 17:21:08


Оставить комментарий:



Close sidebar