На які параметри звертати увагу при виборі АКБ для вантажних та легкових авто?

У будь-якому автомобілі є такий пристрій, як акумуляторна батарея. Вона призначена для того, щоб дати певного значення електричний струм для запуску різних систем та агрегатів машини. Як тільки старт успішно виконано, далі енергія на електроприлади подається з генератора. Від нього і відбувається поступова зарядка самого акумулятора. У середньому довговічності такого елемента машини достатньо для безпроблемної експлуатації протягом 3-5 років. Як тільки запасу робочого ресурсу не вистачає для запуску, необхідно знайти перевірений магазин АКБ для легкових і вантажних машин, щоб замовити нову комплектуючу. Найпростіше зробити це в онлайн-форматі, адже так можна докладно розібратися з усіма характеристиками та виробниками у зручний для себе час. Та й ціна, за якою пропонується купити автомобільний акумулятор, як правило, набагато нижча саме на онлайн-майданчиках продажу.

На які параметри звертати увагу при виборі АКБ для вантажних та легкових авто?

Тип АКБ та принцип дії

Сьогодні у продажу представлені моделі, що обслуговуються і не обслуговуються. Другі мають вищий попит внаслідок своєї надійності, практичності. Однак важливішим є компонентний склад АКБ для машини, і тут є такі варіанти:

  • кальцієві;
  • літій-іонні;
  • свинцево-кислотні;
  • AGM;
  • гібридні.

Тип хімічних речовин основи має велике значення, тим паче якщо необхідно акумулятор автомобільний купити не до легкового, а до вантажного транспорту чи спецтехніки. Найкращими вважаються літій-іонні АКБ, тому що вони стійкі до глибокого розряду, мають великий запас робочого ресурсу (понад 25 тис. циклів запуску), практичні та продаються за прийнятною ціною.

Інші важливі характеристики, на які треба орієнтуватись при покупці

Щоб не помилитися при виборі автомобільної батареї для авто, достатньо ознайомитись попередньо з інструкцією виробника машини, де будуть вказані чіткі параметри відповідних моделей.

Також можна взяти на озброєння наступний чек-лист для того, щоб не випустити з уваги нічого важливого:

  • ємність і напруга, сила струму — ці критерії важливі для того, щоб розуміти, як довго вистачить в роботі АКБ, чи зможе він запустити всі стартові системи при включенні автомобіля (є варіанти на 12, 24 В, комбіновані, а оптимальна ємність залежить від об’єму та потужності двигуна);
  • розміри — тут передбачається два формати (азіатський, європейський), які відрізняються параметрами висоти та довжини, що в деяких випадках має принципово важливе значення;
  • полярність — є пряма і зворотна, ці характеристики відрізняються в машинах європейського і, наприклад, американського або корейського виробництва.

Щоб обрати кращий інтернет-магазин акумуляторів для машин, достатньо звернути увагу не лише на асортимент та ціни, способів оплати замовлення. Важливо дізнатися напряму у представника, які надаються гарантії якості, як швидко та на яких умовах виконується доставлення в обране місто України.




Рейтинг популярных товаров наших читателей

Загрузка...

Новость (статью) «На які параметри звертати увагу при виборі АКБ для вантажних та легкових авто?» подготовили журналисты издания Бизнес портал fdlx.com

Дата публикации: , последнее обновление страницы: 16.02.2024 17:03:34


Оставить комментарий:



Close sidebar