Сонячні електростанції для підприємств: чи вигідно їх встановлення

Україна стрімко набирає оберти у сфері розвитку зеленої енергетики, особливо актуальне використання сонячних електростанцій. Причому переваги оцінили не лише власники домогосподарств, але і бізнес. Для підприємств це цілком дієвий спосіб зменшення витрат на енергію. Якщо ви шукаєте сонячну електростанцію для підприємства під ключ, то компанія SolarGarden стане для вас надійним партнером.

Сонячні електростанції для підприємств: чи вигідно їх встановлення

Основні проблеми бізнесу, які здатні вирішити СЕС

Практично кожне підприємство має певні затрати на електроенергію, в одних більші, в інших менші. Але зазвичай вони складають доволі значну частку операційних витрат. Для прикладу офісний центр. Йому необхідно оплачувати рахунки за спожиту е/е для освітлення, роботи системи кондиціонування, комп’ютерів тощо. А якщо говорити про підприємства з потужним виробничим обладнанням? Тут взагалі видатки колосальні. Дуже актуальна економія також і для підприємств, які лишень почали свій розвиток.

Звісно, які саме потреби покриватиме СЕС, залежить від можливостей підприємства, буде це лише комп’ютерна техніка або весь виробничий процес. Мінімальна потужність – 3 кВт, максимум обмежується лише місцем для розміщення панелей.

Якому бізнесу підходить

Насправді власна СЕС актуальна для будь-якого підприємства, питання лише в тому якої потужності її вибрати. Для монтажу знадобиться вільне місце на землі або на даху. Найбільшу економію відчують компанії, які споживають електроенергію переважно в денні години та купують її за стандартним тарифом.

Крім того, що досягається зменшення операційних витрат, зниження викидів парникових газів та зниження об’єму щомісячних платежів енергопостачальнику. Ще один важливий момент – доступне збільшення потужностей, що дасть додаткову економію.

Встановлення та експлуатація

Звісно, доручати розробку проєкту та, власне, встановлення варто лише спеціалістам, адже це гарантує безперебійну та стабільну роботу. Тривалість підготовки та монтажу залежить від розміру сонячної станції. Цікаво, що саме підготовчі процеси більш тривалі, а сама установка доволі швидка. Для функціонування потрібно мати всі дозволи від органів контролю. Зазвичай при замовленні послуги під ключ всім цим займається підрядник.

 

Власне експлуатація СЕС не вимагає ніяких зусиль, адже генерація відбувається без втручання людини. За необхідності технічне обслуговування зможе провести в тому числі електрик компанії. Більшість сонячних станцій обладнані системою моніторингу і вона в режимі реального часу показує продуктивність. За рахунок цього вдається аналізувати статистику виробленої/спожитої енергії. Ця інформація дуже важлива для вдосконалення роботи станції та дуже наочно демонструє, які суми вдається економити.

Сонячні електростанції – це вигідно та екологічно, адже вдається зберегти довкілля за рахунок зменшення шкідливого впливу на клімат. Зауважимо, що в певний момент це здатне навіть вплинути на прибутковість.




Рейтинг популярных товаров наших читателей

Загрузка...

Новость (статью) «Сонячні електростанції для підприємств: чи вигідно їх встановлення» подготовили журналисты издания Бизнес портал fdlx.com

Дата публикации: , последнее обновление страницы: 16.02.2024 17:16:49


Оставить комментарий:



Close sidebar