Чим відрізняється кулон від медальйону та підвіски

Ювелірам відомі найдрібніші особливості кожного виду прикрас. А от для пересічного користувача деякі з них на перший погляд залишаються непомітними. Як-от відмінності між кулоном, медальйоном і підвіскою.

Кулони

Ювелірні прикраси разом з ланцюжком або шнурком носяться на шиї. Найчастіше їх виготовляють із золота або срібла, інкрустують дорогоцінним камінням.

Сьогодні в тренді прикраси в класичному стилі та цікаві дизайнерські варіанти:

  • Вироби кежуал і офісні моделі мають простий дизайн і лаконічні форми, що нагадують квіти, мініатюрні рослини. У цьому ж стилі можна купити срібний кулон у вигляді геометричної фігури — овалу, кола, квадрата.
  • Леді лайк — кулони для жінок, які після роботи здатні піти на побачення. Вони мають білі вставки або з дорогоцінних (напівдорогоцінних) видів каміння, можуть бути інкрустовані перламутром.
  • Вироби у стилі мілітарі — мінімалістичні моделі цікавої форми у вигляді нагород, жетонів, цвяхів, ключів.
  • Ретро кулони — відрізняються великою кількістю вставок, завитків та інших складних елементів.

На ланцюжку може бути лише одна прикраса. Зазвичай вона є яскравим акцентом в образі, гарно переливається і привертає до себе увагу.

Чим відрізняється кулон від медальйону та підвіски

Медальйони

Назва зародилась ще в Давньому Римі, де медальйонами називали круглі медалі, які вручали героям воєнних дій після перемоги. Згодом у Європі прикраса круглої або овальної форми використовувалась представниками знаті для зберігання портретів і волосся коханих людей. Іноді під замовлення виготовлялись медальйони з двома знімками усередині.

У давніші часи медальйони носили на одязі, поясі або в кишені. Триста років тому у моді були вироби, що обертались навколо осі. Прикраси емалювались, чорнились, полірувались, інкрустувались перлинами й дорогоцінним камінням.

Сьогодні медальйони носять переважно на шиї, і лише іноді як підвіску на браслеті. На відміну від кулонів, вони містять портрети, ініціали або схематичні ескізи будь-якої історичної події. Сучасні вироби бувають як розкішними, так і невеликими, лаконічними. Вони вдало поєднуються зі светрами, сукнями, ажурними блузками, жакетами.

Підвіски

Своєрідні підвіски носили ще печерні люди. Ікла, кігті вбитих тварин демонстрували силу їх власника або ж вказували на суспільний статус. З появою металів їх почали виготовляти з міді та бронзи.

Назва прикраси з’явилась у Середньовіччі. У той час підвісками називали тверді наконечники на мотузках, якими підв’язували одяг. З появою ґудзиків вироби почали використовувати як окремі декоративні прикраси для взуття, одягу.

Сьогодні для виготовлення підвісок виробники використовують як дорогоцінні метали, каміння, так і біжутерні сплави, шкіру, пластик, бісер, дерево, мушлі. Дехто виготовляє прикраси власноруч. На відміну від кулона і медальйона, їх можна використовувати відразу декілька. Підвіски чіпляють до сумок, капелюшків, взуття, одягу, браслетів, ланцюжків, брошок.




Рейтинг популярных товаров наших читателей

Загрузка...

Новость (статью) «Чим відрізняється кулон від медальйону та підвіски» подготовили журналисты издания Бизнес портал fdlx.com

Дата публикации: , последнее обновление страницы: 26.10.2022 20:32:52


Оставить комментарий:



Close sidebar