Зміни в Європі для українських водіїв

Пам’ятаєте той чудовий період, коли для поїздки в Європу практично нічого не було потрібно? Дійсно, багато країн пішли заради України на багато поступок, але час минув, час переставати користуватися доброзичливістю і входити у звичне русло.

Зміни в Європі для українських водіїв

Практично всі правила, продумані для водіїв та іноземців, поширюються на українців. Тож без страховки навіть не вийде перетнути кордон, хоча зелена карта на авто онлайн не завдасть жодного дискомфорту. Розглянемо, що необхідно врахувати, плануючи поїздку в Європу.

Платні дороги

Варто пам’ятати, що практично у всіх країнах є тією чи іншою мірою платні дороги, десь частково, а десь повністю. Залежно від держави доведеться розраховуватися у спеціальних терміналах або купувати віньєтку, причому ціна у 2023 році збільшилася в середньому на 2-5%.

Штрафи

Вони також підвищилися. Найбільшу увагу приділяють швидкісному режиму. Так, у Німеччині тепер перевищення швидкості на 16-20 км/год вище за дозволену в населеному пункті обійдеться в 70 євро, а на 40 км/год – 400 євро.

Для іноземців піднялася сума штрафних санкцій у разі відсутності страховки в середньому на 20%, але є можливість піти з мінімальною шкодою – швидше оформити чи мати маленький термін простроченого документа. У такому разі зелена карта на авто онлайн буде чудовим варіантом.

Від покарання не втечеш

Так коротко можна назвати нововведення, яке готується до впровадження на спільному європейському просторі. Створюється загальна база транспортних засобів, тож порушивши щось в одній країні – доведеться сплатити штраф або дотримуватися певних законів – в іншій.

Транзитна липучка

З одного боку, як можна було зручно проїжджати іншими державами без оплати мита, доріг, транзитної комісії! На жаль, цим стали користуватися багато недобросовісних водіїв і компаній, буквально осідаючи в державі, яку повинні просто проїхати. У зв’язку з цим зараз дещо посилили правила перевезення вантажу.

Дозвіл на в’їзд

Ця зміна більше стосується розвитку прикордонної системи. Так з 2024 року почне працювати автоматизована пропускна система. Нею користуватимуться всі туристи, які подорожують із безвізових країн. Для проїзду треба буде мати дозвіл ETIAS. Щоб його отримати, потрібно буде пройти оформлення в онлайн-режимі та сплатити комісію в 7 євро. Пояснюють нововведення тим, що є необхідність стежити за тим, аби люди не забували, що для безвізового відвідування країни відводиться певна кількість днів, по закінченню вони повинні виїжджати.

Документи

Ті, хто мав можливість виїхати за старими документами – внутрішніми паспортами та водійськими посвідченнями старого зразка, мають зробити правильні документи. Навіть, щоб повернутися в Україну, необхідно мати міжнародний паспорт чи посвідчення, що підтверджує особу для повернення. Також можна перебуваючи на території Європи поміняти права, для цього відкрито комплекси із центрами обслуговування в Німеччині, Польщі, Туреччині, Чехії, Словаччині.

Подорож Європою – чудова ідей, тільки перед поїздкою краще заздалегідь дізнатися про нові зміни, щоб не зіткнутися з неприємностями. Особливо звертайте увагу на правила в’їзду/виїзду, особливості доріг, ПДР, штрафи і тоді поїздка не стане для водія неприємним сюрпризом.




Рейтинг популярных товаров наших читателей

Загрузка...

Новость (статью) «Зміни в Європі для українських водіїв» подготовили журналисты издания Бизнес портал fdlx.com

Дата публикации: , последнее обновление страницы: 23.05.2023 18:00:04


Оставить комментарий:



Close sidebar