Які нові штрафи ввели за борги по аліментах? (роз’яснення)

У статті пояснюється, які нові штрафи для злісних неплатників аліментів ввели з 29 серпня 2018 року, приводитися приклад розрахунку суми штрафу в залежності від періоду заборгованості, вказуються посилання на правові норми про виплати на дитину.

* Статтю можна прочитати російською мовою >>>

У Міністерстві юстиції з питань виконавчої служби заявили, що за борги з аліментів буде нараховуватись штраф виходячи з наступних критеріїв:

  • за заборгованість по виплатах більше 1 року буде нараховуватися ще 20% від суми боргу;
  • більше 2 років – до аліментного обов’язку «накинуть» 30% від суми;
  • понад 3 роки – 50%.

Приклад розрахунку штрафу за несплату аліментів

Батько, який за рішенням суду зобов’язаний платити аліменти щомісяця в розмірі 2 тис. грн., не робив платежі протягом 1 року. Сума боргу досягла 24 тис. Грн.

Виконавець на такого громадянина наклав штраф в розмірі 20% від цієї суми. Іншими словами, штраф склав 4800 гривень (24000/100 х 20% = 4800 грн).

Підсумок: загальна сума, обов’язкова для виплати матері на утримання дитини, становить 28800 гривень.

Про новий етап війни «Мати VS Батько» докладно розповідається в статті і відео сюжеті Як платити аліменти за новими законами в Україні? Оновлене роз’яснення Мін’юсту

Алименты, долг, штраф, пеня, алиментщик, задолженность, проценты

Як прожитковий мінімум впливає на розмір аліментів?

У Законі про держбюджет на 2018 рік Кабмін планує регулярно підвищувати прожитковий мінімум на одну особу в розрахунку на місяць.

З 1 липня 2018 року його становить 1777 грн., що на 77 гривень більше, ніж станом на 1 січня.

Бюджетні зміни впливають на розмір аліментних платежів для дитини, а також на основні соціальні виплати для всіх груп населення.

З 01/07/2018 р «дитячий прожитковий мінімум» становить:

  • для дітей у віці до 6 років прожитковий мінімум підвищився на 67 гривень з 1492 до 1559 грн .;
    для дитини у віці від 6 до 18 років – на 84 грн. з 1860 до 1944 грн.

Також «мінімальний грошовий рівень» Кабмін підняв і для працездатних дорослих на 79 гривень з 1762 до 1841 гривень, а для українців які втратили працездатність – на 62 грн. з 1373 до 1435 гривень.

Зараз в Сімейному кодексі розмір аліментів вказується, як не менше ніж 50% прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку.

Перш, ніж відкривати гаманець рекомендуємо батькам ознайомитися з повним переліком «аліментних доходів» в п. 12 додатка до постанови Кабміну від 26 лютого 1993 року № 146 з останньою зміною N 489 (489-2016-п) від 27 липня 2016 року «Про перелік видів доходів, що враховуються при визначенні розміру аліментів на одного з подружжя, дітей, батьків, інших осіб“.

Нагадаємо, що в даний час, коли борг по аліментах більше суми за 6 місяців, застосовують жорсткі методи впливу, використовуючи новий Закон №7277 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення захисту права дитини на належне утримання шляхом вдосконалення порядку примусового стягнення заборгованості зі сплати аліментів «, який передбачає тимчасові обмеження для боржника:

  • в праві виїзду за межі країни;
  • в праві управління автомобілями;
  • в праві користування вогнепальною мисливською, пневматичною і охолощену зброєю;
  • в праві полювання;
  • від з батьків (в більшості випадків батько), який не проживає з дитиною, втрачає можливість вплинути на рішення про тимчасове виїзду дитини за територію України;
  • суспільно корисні роботи на строк від 120 до 240 годин, які боржник виконуватиме у вільний від роботи чи навчання час (вид і обсяг «штрафних робіт» визначають органи місцевого самоврядування);
  • адміністративний арешт за рішенням суду.

Штраф, алименты, долг, алиментщик, ребенок, отец, мать, исполнитель* У більшості ситуацій на Ваше питання про аліменти вже дано відповідь в Групі ФБ “Мужской вопрос”. Приєднуйтесь!

Рекомендовані статті по темі:




Рейтинг популярных товаров наших читателей

Загрузка...

Новость (статью) «Які нові штрафи ввели за борги по аліментах? (роз’яснення)» подготовили журналисты издания Бизнес портал fdlx.com

Дата публикации: , последнее обновление страницы: 03.09.2018 18:13:07


Оставить комментарий:



Close sidebar