Страхування при подорожі за кордон: що варто знати під час укладання договору

Планування подорожі за кордон викликає у кожного з нас безліч приємних емоцій, а ще – чимале хвилювання. Адже ми ніколи не можемо точно передбачити, що чекає на нас у чужій країні, які несподівані події та обставини можуть зустрітися на нашому шляху. Ускладнити ситуацію може незнання мови, законів чи традицій держави, відсутність достатньої інформації про порядок та місця надання медичних та інших послуг закордонним туристам. Крім того, навіть напередодні мандрівки можуть виникнути різноманітні форс-мажорні ситуації, через які від поїздки доведеться відмовитися.

Почуватися впевненіше і не хвилюватися через незахищеність під час закордонної мандрівки та напередодні неї допомагає страхування. Це своєрідний вид економічних відносин, який забезпечує захист особи, а також її інтересів від різноманітних небезпек. Механізм страхування при подорожі за кордон дає змогу уникнути несподіваних витрат у випадку проблем зі здоров’ям, різноманітних травм, нещасних випадків, а також інших непередбачуваних обставин.

При відкритті віз до переважної більшості країн світу, у тому числі до ЄС та країн – учасниць Шенгенської угоди, страховий поліс входить до переліку необхідних документів.

Укладаючи договір, особа має змогу самостійно обрати необхідні для неї види страхування. Відповідно до її рішення, формується перелік обов’язків страхової фірми (перелік витрат, які у разі потреби будуть компенсовані) та загальна ціна послуги.

Види страхування при подорожі за кордон

1. Страхування медичних витрат

Таке страхування просто необхідне для людей, які під час мандрівки збираються активно відпочивати – наприклад, кататися на лижах, ковзанах, конях чи верблюдах, займатися альпінізмом, дайвінгом або будь-яким видом спорту. Воно дає змогу отримати медичну допомогу внаслідок травми, раптової хвороби чи нещасного випадку. Візовий кодекс ЄС передбачає, що сума по страхуванню медичних витрат на одну людину повинна бути не менше 30000 EUR.

2. Додаткове медичне страхування

У даному випадку йдеться про несподыване захворювання чи нещасний випадок, внаслідок яких застрахована особа отримувала лікування за участі асистанської компанії під час закордонної подорожі. У даному випадку страхова компанія оплачує лікування людини і після її повернення, якщо необхідність цього визнала асистанська компанія чи її партнер – медичний заклад.

3. Страхування від нещасного випадку

Згідно нього, застрахована особа отримує фінансову допомогу внаслідок нещасного випадку, який призвів до розладу здоров’я (віддається частина страхової суми) або смерті (оплачується повна сума)

4. Страхування багажу

Цей вид страхування гарантує компенсацію збитків, заподіяних багажу під час транспортування, зокрема, у випадку крадіжки або втрати. Також відшкодовуються витрати на купівлю речей першої необхідності, якщо особистий вантаж особи, що подорожує, було затримано на тривалий термін.

5. Страхування цивільної відповідальності

Цей різновид послуги гарантує юридично-правову допомогу у вирішенні конфліктів, які стосуються нанесення застрахованим суб’єктом шкоди здоров’ю чи майну третіх осіб.

6. Страхування від неможливості здійснити подорож

Програма дозволяє отримати фінансову компенсацію у випадку раптової відмови від заброньованої та оплаченої поїздки. Ймовірні причини неможливості здійснити подорож: нещасний випадок або несподівана хвороба застрахованої особи або її найближчих родичів, отримання судової повістки, запізнення на транспортний засіб внаслідок затримання його прибуття, пошкодження майна внаслідок пожежі чи стихійного лиха тощо.




Рейтинг популярных товаров наших читателей

Загрузка...

Новость (статью) «Страхування при подорожі за кордон: що варто знати під час укладання договору» подготовили журналисты издания Бизнес портал fdlx.com

Дата публикации: , последнее обновление страницы: 01.12.2016 00:56:22


Оставить комментарий:



Close sidebar