Як перевести офлайн-бізнес в онлайн

Багато підприємців переносять свій бізнес в інтернет-простір. На їхню думку там більше можливостей та перспектив. З таким твердженням важко не погодитись.

Як перевести офлайн-бізнес в онлайн

Лише на маркетплейсах Prom.ua, Bigl.ua, Crafta.ua, Shafa.ua за 2018 рік українці придбали товарів на 9,5 млрд грн. Як перевести в онлайн свій бізнес у сфері продажів товарів та надання послуг, ми розповімо у цій статті.

Переваги онлайн-бізнесу

Ще у 1999 році Білл Гейтс спрогнозував, що незабаром на ринку залишаться два види компаній: ті, що представлені в інтернеті й ті, котрі вийшли з бізнесу. Дійсно, деякі підприємці відкривають інтернет-бізнес не в якості додаткового, а в ролі основного джерела доходу.

Організація бізнесу онлайн має багато переваг:

  • Розширення географії продажів
  • Залучення нових зацікавлених клієнтів
  • Відсутність необхідності орендувати офіс, склад, магазин для товарів
  • Зменшення витрат на організацію роботи
  • Можливість працювати з будь-якого куточку світу, якщо немає потреби у фізичній присутності

Продаж товарів в інтернеті

Цю сферу діяльності перенести в мережу найлегше. Перший крок переведення в онлайн наявних торговельних точок – створення інтернет-магазину. Для його функціонування склад не потрібний, вистачить офісу для роботи працівників. Магазини, котрі створюються зараз, функціонують здебільшого онлайн та працюють за системою дропшиппінгу, що не потребує стаціонарної точки продажу.

Залежно від бажання та можливостей власника, можна залишити стаціонарний магазин. Функціонування бізнесу одночасно офлайн та онлайн збільшує прибуток.

Менеджери інтернет-магазину etnodim.com.ua розповіли, що найчастіше українці купують онлайн одяг, взуття та аксесуари. Якщо людині потрібна вишиванка, Львів чи Київ – географічне розташування магазину не має значення. Адже покупець може отримати онлайн-замовлення у будь-якому куточку України та навіть за її межами.

Продаж товарів в інтернеті

Як надавати послуги онлайн

Іноді власники малого бізнесу помилково вважають, що їхня цільова аудиторія поруч, сенсу поширювати додаткову інформацію в інтернеті немає. Насправді завжди є гості міста, які відвідують його у справах чи як туристи. Їм також знадобляться магазини, кав’ярні або салони краси. Чому б не розповісти цим людям про свої послуги через інтернет-ресурс?

Сферу послуг важко перевести в онлайн повністю, зокрема б’юті-індустрію, заклади харчування, фітнес-центри, автосервіс тощо. За допомогою сайту можна надати можливість:

  • Записатися на прийом/процедуру
  • Отримати консультацію
  • Купити абонемент
  • Замовити їжу тощо

Наприклад, записатися на гру в лазер клуб у Львові можна безпосередньо на сайті Клубу активного відпочинку bnbpaintball.com. Хоча сама розвага проходить офлайн на території закладу.

Деякі спеціалісти починають повністю надавати свої послуги через інтернет, а саме репетитори, перекладачі, психологи, астрологи, дизайнери, розробники тощо. Дуже популярні зараз Skype-консультації та марафони в Іnstagram. Інтернет дозволяє заробляти через блоги у соцмережах та канали на YouTube. Такий вид діяльності називають загальним словом «інфобізнес» (не плутати з мережевим маркетингом). І він є одним із найприбутковіших онлайн-бізнесів у наш час.




Рейтинг популярных товаров наших читателей

Загрузка...

Новость (статью) «Як перевести офлайн-бізнес в онлайн» подготовили журналисты издания Бизнес портал fdlx.com

Дата публикации: , последнее обновление страницы: 30.09.2019 15:13:52


Оставить комментарий:



Close sidebar