Як ходити, сідати, вставати за допомогою ходунків

Медичні ходунки для дорослих потрібні у випадках, коли людина має труднощі з балансуванням через перелом кінцівок, хворобу суглобів або перенесений інсульт. Вони можуть використовуватися як постійна допомога або тимчасова.

Медичне обладнання дозволяє хворим переміщатися самостійно і не залежати від сторонньої допомоги. Але неправильно вибрана модель здатна призвести до дискомфорту при переміщенні, нових травм.

Медичні ходунки для дорослих

Види опорних ходунків для інвалідів

Асортимент моделей конструкцій досить широкий. Отже підібрати потрібний варіант не складно. Пристосування бувають дворівневими, переставними, крокуючими, з пахвовою опорою.

Звичайні вироби без коліс

Вибираючи засіб для пацієнтів похилого віку, орієнтуватися потрібно на труднощі, які виникають під час руху. Якщо проблема полягає в утриманні балансу, рекомендуються ходунки на ніжках. Їх купують людям, ослабленим тривалим постільним режимом, з важкими травмами, після операцій.

Пристосування на чотирьох ніжках:

  • забезпечує користувачу надійну опору;
  • послаблює страх, що він не впорається з пересуванням.

Ходунки з колесами

Двоколісні опори дають можливість перенести вагу тіла під час руху на опору. Завдяки передній частині з коліщатами користувач може легко штовхати засіб вперед. Задня — попереджає котіння пристосування в момент, коли пацієнт робить крок.

Що ще важливо при використанні

Роблячи вибір і готуючи засіб до використання, звертайте увагу на таке.

Тип ручки

Базові моделі мають пластикові ручки. Серед мінусів такого матеріалу користувачі називають зісковзування рук, якщо долоні спітніли. В Baldinelli.ua купити ходунки для дорослих можна також із прогумованими ручками. За наявності артриту або проблем із суглобами, варто вибирати конструкції із збільшеним діаметром ручок. Така особливість допоможе зняти зайву напругу.

Налаштування висоти

Щоб рукам користувача було зручно, потрібно правильно встановити висоту засобів. Додатково це знизить навантаження на спину і плечі.

Переконайтеся, що виставлена висота підходить хворому. Нехай стане всередину пристосування для ходьби. А ви тим часом перевірте:

  • кут ліктьового згину (після того, як верхні кінцівки будуть покладені на ручки, лікті повинні згинатися, не викликаючи дискомфорту);
  • положення зап’ясть (при витягнутих вздовж тіла руках верхня частина конструкції повинна доходити до внутрішніх згинів зап’ясть).

Як правильно пересуватися за допомогою опор

Щоб зробити перший крок, крокуючі ходунки для дорослих потрібно пересунути вперед і, спираючись на них, перемістити одну ногу всередину конструкції. Не можна переміщати опори, поки рух не буде закінчено. Спину при цьому варто тримати прямо.

Далі, після наступного пересування засобу, всередину слід переставити другу ногу. Рухи продовжуються почерговим пересуванням ходунків і переставлянням ніг.

Нахиляти конструкцію не можна. Рухатися потрібно всередині виробів, а не за ними. Не можна переміщати пристосування на занадто велику відстань вперед.

Як сідати з ходунками

Перш ніж сісти, використовуючи універсальні опори, слід стати спиною до стільця. Травмована кінцівка частково відводиться вперед під кутом. Однією рукою користувач тримається за ручку опори, а другою — спирається на підлокітник або сидіння. Перекинувши вагу тіла на верхні кінцівки, можна повільно присісти на стілець.

Як зручно вставати

Щоб встати, хворому слід зсунутися ближче до краю стільця, взятися за підлокітник або спертися на сидіння, а другою рукою — за ручку конструкції. Перекинувши вагу тіла на верхні кінцівки, травмовану ногу потрібно подати трохи вперед і встати на здорову ногу.




Рейтинг популярных товаров наших читателей

Загрузка...

Новость (статью) «Як ходити, сідати, вставати за допомогою ходунків» подготовили журналисты издания Бизнес портал fdlx.com

Дата публикации: , последнее обновление страницы: 25.01.2024 13:13:25


Оставить комментарий:



Close sidebar